vår sommer - holzweiler x alexander fallo

vår og sommer 2018 gjorde jeg et samarbeid med de fine folka i holzweiler. jeg skrev et dikt til deres ss19-kolleksjon som skulle fungere som en kolleksjonstekst. diktet ble min tolkning av deres tolkning av den norske sommeren, som da spring summer 2019-kolleksjonen har hentet sin inspirasjon fra. jeg fremførte diktet under copenhagen fashion week akkompagnert av den dyktige alexander mckenzie. i februar 2019 kommer kolleksjonen i butikk og da vil jeg kunne fortelle litt mer om hva annet holzweiler og jeg har klekket ut. men inntil videre kan dere se film fra runwayshowet.

Vindtornfestivalen

til helgen skal jeg snakke med ingvild lothe og ellen wisløff om poesi på instagram(what?) på vindtornfestivalen i drammen. masse annet gøy som skjer fra fredagen allerede. her kan du sjekke ut resten av programmet.  

Skjermbilde 2018-04-11 kl. 21.53.24.png

dikt til juleaksjonen på tv2

litt før jula var over oss fikk jeg oppdraget å skrive noen dikt til juleaksjonen på tv2 for røde kors. her fremfører linnea myhre et av diktene. sigrid bonde tusvik fremførte et annet, men det ble for mye rabalder med nettroll på få facebook og tror ikke norges idrettsforbund ble spesielt glade for å bli nevnt i den sammenhengen, så videoen ble slettet desvere. dere kan lese diktet selv under videoen her. 

hvem er jeg

men hvem er jeg til å fortelle deg alt dette

jeg skulle fortelle 

som jeg ikke veit noe om

jeg            som tåler så mye urett at jeg kælver

over arnulf øverland og norske byggeklosser synger 

do they know its christmas med vinflaska i den ene hånda

siggen i den andre 

og chris rea skal snart kjøre oss alle hjem til jul 

men først skal jeg ramle 

ut av drosjebiler og ned i akevitten 

på walmanns salonger

betalt med firmakortet

til norges idrettsforbund

så hvem er jeg 

til å si noe i det hele tatt 

hvem er vi til å si noe som helst

om noe som helst og hvem er jeg 

her jeg går og det snør oljepenger på karl johan 

og vi sklir inn 

høye på høytid på de glatteste såler

glir avgårde til lyden av halv skatt i desember

så hvem jeg er jeg til å fortelle

dere noe som helst om noe som helst 

det er jo jul og 

da pleier jeg å slå av telefonen 

og bare be en aftenbønn

bli med ut?

1. desember skal fredrik høyer og bendik baksaas presentere techno- og poesiprosjektet «til alt ute» på kunstnernes hus. jeg har fått det ærefulle oppdraget å være med som gjesteartist. 

prosjektet vises først live, men skal ende opp som mixtapen «til alt ute». denne skal publiseres i digitalt og fysisk format i løpet av vinteren og våren.

her er facebook-lenke til arrangementet.

Skjermbilde 2017-11-16 kl. 11.15.39.png

høstens beste historier

helga flatland og didrik morits hallstrøm snakker om høstens bøker og diverse på nettsiden til paleet. to meget flinke forfattere og fine folk. er en ære å bli nevnt på anbefalingslista til didrik. han er i disse dager ute med romanen lysår som jeg fikk i postkassa i går. jeg likte de forrige bøkene svært godt og gleder meg til å sjekke ut denne. 

Skjermbilde 2017-10-18 kl. 11.44.09.png

opptak og bilder fra POESI ANNO 2016

jeg var en tur i bergen i forrige uke og pratet poesi med tomas espedal, sofia marie hamnes og fredrik hagen fra forsvinningspunkt. her kommer opptaket og litt bilder fra kvelden. lyden er ikke helt 100 (og det er kanskje ikke jeg heller). 

Embed Block
Add an embed URL or code. Learn more