dikt til juleaksjonen på tv2

litt før jula var over oss fikk jeg oppdraget å skrive noen dikt til juleaksjonen på tv2 for røde kors. her fremfører linnea myhre et av diktene. sigrid bonde tusvik fremførte et annet, men det ble for mye rabalder med nettroll på få facebook og tror ikke norges idrettsforbund ble spesielt glade for å bli nevnt i den sammenhengen, så videoen ble slettet desvere. dere kan lese diktet selv under videoen her. 

hvem er jeg

men hvem er jeg til å fortelle deg alt dette

jeg skulle fortelle 

som jeg ikke veit noe om

jeg            som tåler så mye urett at jeg kælver

over arnulf øverland og norske byggeklosser synger 

do they know its christmas med vinflaska i den ene hånda

siggen i den andre 

og chris rea skal snart kjøre oss alle hjem til jul 

men først skal jeg ramle 

ut av drosjebiler og ned i akevitten 

på walmanns salonger

betalt med firmakortet

til norges idrettsforbund

så hvem er jeg 

til å si noe i det hele tatt 

hvem er vi til å si noe som helst

om noe som helst og hvem er jeg 

her jeg går og det snør oljepenger på karl johan 

og vi sklir inn 

høye på høytid på de glatteste såler

glir avgårde til lyden av halv skatt i desember

så hvem jeg er jeg til å fortelle

dere noe som helst om noe som helst 

det er jo jul og 

da pleier jeg å slå av telefonen 

og bare be en aftenbønn